We love orakelkaarten

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 18:04

Een kaartje trekken zweverig? Voor ons niet. Er zijn talloze manieren om met orakel- en inspiratiekaarten om te gaan. En het allerleukste is dat je helemaal zelf mag bepalen wat het beste bij jou past.

 

Voor ons is het trekken van een orakelkaart een manier om even stil te staan in het moment. De kaarten weerspiegelen ons innerlijk leven en dienen ter inspiratie.

 

Verleden en toekomst leggingen doe ik niet voor mijn man, kinderen of mezelf. Daarvoor staan zij te dicht bij mij. Wat ik wel met ze doe is een enkele inspiratiekaart trekken. Waarbij de vraag centraal staat: waar sta ik nu?

En dit kan betrekking hebben om alles in het leven. Mijn liefdesleven, mijn rol als moeder, mijn ontwikkelingen op gebied van werk, hoe ik me voel, wat wil ik niet zien?

 

Het is (nog) niet zo dat al deze pakken van mij zijn en dat ik elke dag een kaart trek. Ik heb een superlieve buuf die ook dol is op kaarten. En ik mag een flinke stapel van haar kaartendecks lenen.

 

Voor het trekken van een kaart laat me leiden door mijn gevoel. En wat op mijn pad komt. Waarbij ik altijd voel dat mijn moeder en oma niet ver weg zijn.

 

De ene keer word ik, net zoals vanochtend, wakker en denk: even een kaart trekken en in mijn boek schrijven.

Op een ander moment valt een pak kaarten me voor de voeten tijdens een dag vol rennen en vliegen van hot naar her.

 

En heel soms hoor ik ook onze zoon de vraag stellen: “Tijd voor een kaart mam?”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.